maandag 14 april 2008

Sita neemt ophaling failliete J&M over

De curator van het failliet verklaarde J&M Van Mogh (Moerbroek) heeft een overnameakkoord bereikt met afvalbedrijf Sita. Het bekende afvalophalingsbedrijf neemt ook alle afvalrondes en roerende goederen zoals vrachtwagens van J&M Van Mogh over.
Door de overname neemt Sita voortaan de ophaalrondes in een dertigtal gemeentes van het failliete bedrijf over. Daaronder zit ook Olen, dat vrijdag het achtergebleven afval liet ophalen door de firma Milieu & Leven. Lier en Putte zitten niet in de overeenkomst met Sita. Van Gansewinkel gaat de ophaalrondes in Lier voor zijn rekening nemen.
J&M Van Mogh staakte vorige week donderdag alle activiteiten, nadat eerder die week het faillissement was uitgesproken. De curator was toen nog in onderhandeling met een kandidaat­­overnemer, maar door de beslissing van de handelsrechter haakte die af. Gelukkig is er nu dan toch een oplossing.
Een tiental van de 47 ex-arbeiders van het failliete Herenthoutse bedrijf kunnen via een interim­statuut bij Sita aan de slag. De arbeiders die bij J&M Van Mogh instonden voor het reinigen van putten, genieten dan weer de interesse van het Herentalse bedrijf Peeters OIW.

Geen opmerkingen: