maandag 5 mei 2008

340 deelnemers op HKV Belgian Open

Zaterdag vond in sporthal De Wimpel in Wiekevorst de tweede editie plaats van de HKV Belgian Open Championships Semi- & Light-contact Kickboxing. Met maar liefst 340 deelnemers, verdeeld over 31 clubs uit België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en zelfs Oekraïne, mochten organisatoren Tom Harzé en Patrick Horemans rekenen op een gigantische opkomst. De vlekkeloze organisatie leverde hen achteraf niets dan lof op.
Voor HKV Contact Sports verscheen er een mix van ervaren en beginnende kampers op de mat. Het leverde de Herenthoutse kickboksvereniging enkele mooie resultaten op.
Bono Harzé werd in het semi-contact vrijgeloot voor de eerste ronde. Daarna won hij met overtuigende 10-0 cijfers van Frankrijk en in de halve finale stuurde hij een jongen uit Beveren wandelen met 5-0. In een superspannende finale wist Bono het goud binnen te rijven tegen een Nederlander met 3-2.
Diego Horemans deed bijna evengoed en haalde na een 7-2 overwinning op een jonge Duitser de finale. Deze verloor hij echter met 6-4 cijfers. Dylan De Wit en Jordy Gelens werden beiden gewipt in de eerste ronde na een zeer verdienstelijke partij.
In het light-contact kwam de 43 jarige Karl Croes voor de eerste keer op de mat en bereikte meteen de halve finale na winst op Frankrijk. Tegen Oekraïne ging hij echter de boot in, waardoor hij zich tevreden moest stellen met een bronzen plak. Geert Wuyts won zijn halve finale overtuigend tegen Duitsland. In de finale botste hij echter op een andere Duitser, zilver voor Geert.
Steve Van Looy, Dylan, Bono en Jordy wisten zich in het light niet door te zetten. Diego Horemans daarentegen won vrij makkelijk tegen een jongen uit Hulshout. In de finale deed hij één en ander nog eens dunnetjes over tegen Vilvoorde, goed voor het tweede goud van de dag.
’s Avonds stond er voor de HKV-kids Bono, Jordy en Dylan nog een Team Fight op het programma. Het drietal deed het uitstekend, wat hen uiteindelijk brons opleverde.

Geen opmerkingen: