zondag 4 mei 2008

Veiling Jeugdatelier Matsijs succes

Het afgelopen weekend stond met stip genoteerd op de kalender van Jeugdatelier Matsijs. Traditiegetrouw opende de kinderburgemeester Ineke Peeters vrijdagavond de jaarlijkse tentoonstelling. Na haar speech werden de Jeugdatelier Matsijs Awards uitgereikt. In diverse categorieën werden uitblinkers beloond en - zoals het hoort op een gala-avond - trofeeën uitgedeeld.
Ook de kunstveiling op zaterdagmiddag was een overhoopt succes. Zo wisselde een reuzendoek voor 40 euro van eigenaar en ging een druk beschilderd tafeltje voor 23 euro onder de hamer. Samen met de kunstwerkjes van de kinderen van het jeugdatelier werden trouwens ook enkele stukken van twee echte kunstenaars per opbod verkocht.
Dat Jeugdatelier Matsijs géén erkende tekenschool of academie is, wordt door de inmiddels zeskoppige begeleidersploeg niet onder stoelen of banken verstopt. Op een toegankelijke, eenvoudige en speelse manier worden kinderen aangespoord hun fantasie de vrije loop te laten en materialen anders te gebruiken dan waarvoor ze oorspronkelijk bestemd zijn. De opdrachten rond Keith Haring, Piet Mondriaan en Andy Warhol sprongen dan ook meteen in het oog.

Geen opmerkingen: