donderdag 30 oktober 2008

‘Dedju dedju, m’n wiel paraplu’ wint wielerquiz

Op vrijdag 25 oktober werd in GOC Ter Voncke de Grootste Wielerkwis gereden. In totaal deden er 61 ploegen mee, hetgeen zorgde voor een bomvolle zaal. Presentator van dienst Michel Wuyts hield de zaal trouwens gedurende drie uur en half meer dan scherp. Af en toe kon er zelfs een graptje af. Bij een geluidsfragment waarbij de quizzers de stem van wijlen Briek Schotte moesten herkennen, benadrukte Wuyts dat de renner in kwestie wel degelijk Nederlands sprak. Ook juryleden Nick Nuyens, Ludo Dierckxsens, Paul Herijgers en Marc Herremans zorgden dan weer voor enkele aangename rustpunten.
De uitslag dan. Dedju dedju, m’n wiel paraplu ‘fietste’ - ondanks een ploegnaam die anders doet vermoeden - tóch 78 punten bij elkaar en bolde als eerste over de eindmeet, op een zucht gevolgd door De Kannibalen (76 ptn). De Cotoneasters (74 ptn), Café De Kroon (73 ptn) en Liverpool (72 ptn) maakten de top 5 volledig.
Sam Heylen van Et Alors, de wielervriendenkring die de quiz organiseerde: “Alles was opgezet voor het goede doel. Ik herhaal nogmaals: alles, gezien enkele Herenthoutenaren peinzen dat we de opbrengst gebruiken om jaarlijks naar de WK’s wielrennen te kunnen gaan. Dus 50% zal naar Jonas Meurs gaan en de andere helft naar No Limits vzw, waarvan Nick Nuyens het peterschap draagt. Er is nog géén zekerheid of de kwis volgend jaar opnieuw zal doorgaan.”

Geen opmerkingen: