donderdag 30 oktober 2008

Procedure, procedure, procedure

Het nieuws dat directrice Marina Staes van gemeenschapsschool ’t Klavertje na de herfstvakantie weer gewoon juffrouw Marina van het tweede leerjaar is, staat vandaag ook te lezen in Gazet van Antwerpen. Ouders en schoolpersoneel begrijpen niets van het ontslag. Algemeen directeur Ludo Van de Poel beweert echter dat de juiste procedure is gevolgd. Hij houdt zich ook sterk dat de school volgende week gewoon een nieuwe directeur heeft.
Ouder Monique Goossens fungeert als spreekbuis voor het oudercomité, de schoolraad en vriendenkring van ’t Klavertje en ziet het ontslag van Staes als een groot verlies. “Voor haar personeel en leerlingen is Marina een steengoede directrice. Tijdens haar ‘bewind’ steeg het leerlingenaantal zelfs”, verduidelijkt Goossens.
Procedureman Van de Poel is echter kordaat. “Ik wil kort zeggen dat de procedure correct is verlopen. Mevrouw Staes scoorde tweemaal een onvoldoende. Nadien stuurde ze zelf aan op haar ontslag.”
Dat Marina Staes het uiteindelijk opgaf, is volgens Goossens niet meer dan normaal. “Ze had de moed niet om nog langer te strijden. Daarom wilden wij als oudercomité en schoolraad haar steunen. Helaas leverden onze acties geen resultaat op.”
De ironie wil nu dat dé procedure die Staes de das omdeed, zelf pas binnen drie jaar een evaluatie krijgt. Ook het feit dat Staes al in juni van haar ontslag af wist en al die tijd moest zwijgen, wordt door Monique Goossens sterk afgekeurd. “Zelfs tegen haar medewerkers mocht ze niets lossen. Tijdens de braderij sprak iedereen haar aan als directrice. Uiteindelijk vroeg de Raad van Bestuur om tot de herfst­vakantie te blijven. Ze vonden niet meteen een nieuwe directeur. We vragen ons af of die er nu wel is?”
Een naam wil hij ook in de krant niet lossen, maar Van de Poel benadrukt dat er dinsdag een nieuwe directeur zal zijn. “Maandag stelt de Raad van Bestuur een vervanger aan”, weet de algemeen directeur. Toch opmerkelijk dat iemand die pas maandagavond wordt aangesteld, dinsdagmorgen al paraat kan zijn.

Geen opmerkingen: