woensdag 15 oktober 2008

Engelengezang

Enkel getooid met een akoestische gitaar kwam Heather Nova (****) gisteren het podium van de Brusselse AB opgestapt. Vanaf de eerste akkoorden van ‘Ride’ werd meteen duidelijk dat dit een onvergetelijke avond zou worden. Het frêle muurbloempje uit de Bermudadriehoek ziet er niet alleen uit als een engel, ze zingt nog steeds als een nachtegaal ook.
De afgelopen twee jaar was ze niet van haar eiland af te branden en had ze haar dagen vooral gesleten met het voederen van haar kippen. Ze schrok zich dan ook een hoedje bij het zien van de bijna volgelopen AB. Het was trouwens heerlijk vertoeven in Brussel, vond ze. Alleen jammer dat Tin Tin onvindbaar bleek. De hele namiddag had ze met haar vierjarig zoontje de stad rondgelopen, in de hoop de stripheld van Hergé tegen het lijf te lopen. Zoonlief wou hem niet op een tas of badlaken. Neen, hij wou ‘m in levende lijve ontmoeten.
Je zou het haar niet nageven, maar toch zaten er behoorlijk wat rauwe kantjes aan de nummers die gisteren de setlist uitmaakten. De pompende bas van Bastian Juel en het strakke gitaarspel van Berit Fridahl, waarrond het engelengezang van Heather kronkelde als een loopse poes, maakten van het concert een eclectisch hoogstandje. De sirenes die vroeger menig schip op de klippen hebben doen lopen met hun gezang, moeten ongeveer geklonken hebben als Heather Nova.
‘Motherland’ werd opgedragen aan alle moeders in de zaal. ‘Beautiful Storm’ en ‘Maybe Tomorow’, twee nummers uit haar verse cd ‘The Jasmine Flower’, zorgden halverwege voor een akoestisch rustpunt. Absoluut hoogtepunt echter was het nummer ‘Island’ uit de cd ‘Oyster’, waaruit ook nog ‘Heal’ en ‘Walk This World’ – “I want you to come, walk this world with me” - de revue passeerden. Maar ook het verstilde ‘Fool For You’, met Heather aan de piano, en ‘Like Lovers Do’ zorgden voor kippenvel.
In het nummer ‘Winterblue’ herkenden we een flard ‘Boys Of Summer’ van Don Henley. ‘Someone New’ en het tweede bisnummer ‘Renegade’ – wie zijn Eskobar en ATB ook al weer?!? - klonken verrassend fris. Enkel ‘Truth And Bone’ ontbrak ...

Setlist: 1. Ride // 2. Heart And Shoulder // 3. Blood Of Me // 4. Motherland // 5. All I Need // 6. Not Only Human // 7. Heal // 8. Walk this World // 9. Fool For You // 10. Redbird // 11. Beautiful Storm // 12. Maybe Tomorow // 13. Someone New // 14. I Wanna Be Your Light // 15. London Rain // 16. Island // 17. Like Lovers Do // 18. Winterblue /// 19. Paper Cup // 20. Renegade

Gezien & gehoord >>> Heather Nova, AB in Brussel, op dinsdag 14 oktober 2008

Geen opmerkingen: