vrijdag 24 oktober 2008

GO 't Klavertje krijgt nieuwe directeur

Mevrouw Marina Staes klopt vandaag haar laatste dag als directeur van GO ’t Klavertje. Na de herfstvakantie staat ze terug voltijds voor de klas. Wie haar gaat opvolgen is op dit moment nog niet duidelijk. De definitieve beslissing wordt genomen na de herfstvakantie, op maandag 3 november, tijdens de Raad van Bestuur van de Scholengroep Kempen.
Een tijd geleden deed Marina Staes mee aan een test voor directeurs in opleiding. In de Scholengroep Kempen bestaat zo’n test uit drie onderdelen: een assessment, een interview en de praktijk. Interview en praktijk waren voor Marina Staes geen probleem. Voor het assessmentgedeelte kreeg ze van algemeen directeur Ludo Van de Poel echter een onvoldoende. Hierin kreeg ze dilemma’s voorgeschoteld als: “Waar gaat u het liefst op vakantie? Naar zee of naar de bergen?” en “Na een drukke werkweek stellen uw collega’s voor om na het werk nog iets te gaan drinken. Ondanks het feit dat u moe bent, gaat u toch mee.” En dan komt het: “Blijft u even en verontschuldigt u zich dan of blijft u als laatste?” Voor hen die in de toekomst ooit zo’n idiote vragen voorgeschoteld krijgen: kies voor de zee en blijf als laatste!
In een brief die deze week werd meegegeven met de leerlingen van de school, dankt Marina Staes iedereen voor het vertrouwen dat ze de afgelopen twee jaar kreeg. “Ik kreeg de kans om samen te werken met een gemotiveerd team van leerkrachten, een hardwerkende vriendenkring en een terug opbloeiende oudervereniging en scholenraad. Ik heb veel van hen geleerd en ga dat zeker verder gebruiken in mijn verdere loopbaan als leerkracht”, aldus Staes.
De door Marina Staes aangehaalde groepen hebben de afgelopen weken trouwens bergen verzet opdat algemeen directeur Van De Poel zijn beslissing alsnog zou herzien. “Spijtig genoeg is dit niet gelukt. Toch wil ik iedereen bedanken voor alle brieven die werden verstuurd, alle handtekeningen die werden verzameld, alle energie die werd gebruikt om mij te steunen.”

Geen opmerkingen: