donderdag 23 oktober 2008

Tarantel speelt ‘Onder ons’

Theater Tarantel opent dit weekend het nieuwe theaterseizoen met het stuk ‘Onder ons’ (1976), een tragikomische familiekroniek van auteur René Verheezen (1946-1987), in een regie van Marcel Van Kerckhoven. Wie de voorstelling wil bekijken, zal echter moeten wachten tot in het voorjaar van 2009, wanneer ‘Onder ons’ wordt hernomen. De voorstellingen in oktober en november waren immers in een mum van tijd uitverkocht.
In ‘Onder ons’ vertelt Verheezen het verhaal van Henri, die samen met zijn dochters Cin en Betty, bij zijn moeder inwoont. Sinds zijn vrouw hem in de steek heeft gelaten, heeft Moe de opvoeding en het huishouden op zich genomen. Een niet te onderschatten opdracht voor iemand op jaren. Henri trekt zich weinig of niets van het huishouden aan en Betty is niet bepaald een katje om zonder handschoenen aan te pakken. Gelukkig krijgt Moe veel steun van de jongere Cin, haar oogappel, die haar in alles bijstaat.
Wanneer Henri plots komt aandraven met zijn toekomstige Angèle, een bazige weduwe die het gezin meteen wil dirigeren, komen de onderlinge verhoudingen zwaar op de helling te staan. Het wordt Moe helemaal teveel wanneer ook Betty problemen krijgt met haar verloofde Bill en Cin zichzelf op school in nesten werkt door haar geheime passie.
Hoe zwak of sterk is de fundering van wat - ‘onder ons’ gezegd - op het eerste gezicht een normaal gezellig nest lijkt? Hoe zwak of sterk zijn in ‘Onder ons’ de familiebanden? ‘Onder ons’ is een volks theaterpareltje, doorspekt met menselijkheid, humor en ontroering.

Wat >>> ‘Onder ons’ van Rene Verheezen, in een regie van Marcel Van Kerckhoven
Rolverdeling >>> Reneé Meylemans (Moe), Marcel Van Kerckhoven (Henri), Nikki Spruyt (Betty), Cin (Lieselotte Wouters), John Van Dijck (Bill), Marie-Paul Michiels (Angèle)
Info >>> 0499-34 87 60

Geen opmerkingen: