dinsdag 28 oktober 2008

Tom Harzé pakt goud op Game Of Fight in Nederland

Zaterdag 25 oktober vond in het Nederlandse Tiel het internationale kickbokstornooi Game Of Fight plaats. De ervaring leerde onze HKV’ers dat er bij onze noorderburen wel eens een loopje wordt genomen met de regels en dat was deze keer niet anders. Zo werd er zonder enige controle van gewicht of lengte aan het tornooi begonnen! Onder de deelnemers bevonden zich kampers van Wales, Engeland, Georgie, Rusland, België, Duitsland, Frankrijk en uiteraard Nederland en dat zorgde toch voor een flinke bezetting.
Bij de kids was de eer om te starten ditmaal weggelegd voor Diego Horemans en hij deed dit fantastisch. Diego won eerst van Wales en deed dit nog tweemaal over tegen Nederlandse vechters, goed voor goud. In het light verging het Diego bijna even goed. In de eerste ronde gaf zijn tegenstander nog forfait, maar in halve finale overklaste hij zijn Nederlandse opponent. In de finale moest hij echter nipt de duimen leggen tegen Wales, zilver is de buit!
Hierna gingen Bono Harzé, Dylan De Wit en Jordy Gelens gelijktijdig aan de slag in het semi. Dylan moest in de 2e ronde zijn meerdere erkennen in een thuisspeler; Jordy speelde net voor tijd een 2-0 voorsprong kwijt en verloor in de verlengingen met 4-2; Bono zag zijn kansen teniet gedaan door enkele niet toegekende punten en verloor met één puntje verschil van een Welshman. Jordy nam later nog deel aan het light-contact maar ging ook hier onderuit in de eerste ronde.
Dat onze noorderburen minderjarige kampers niet echt beschermen, werd meteen duidelijk bij de start van het full-contact voor de jeugd. Coach Tom Harzé zag één en ander met lede ogen aan. “Jonkies vanaf 10 jaar bekampen elkaar in ontbloot bovenlichaam met zeer weinig bescherming, met tot gevolg enorm veel blessures en huilconcerten.”
Voor HKV deed Steve Van Looy mee aan het full-contact. In de eerste ronde moest hij gelijk aan de bak tegen een Rus. Steve vocht als een leeuw en kwam als overwinnaar uit de strijd. In de 2e ronde was Steve helemaal op dreef en veegde hij letterlijk de vloer aan met een thuisspeler: eerste ronde technisch knock-out! In de finale verloor hij echter op punten van een andere Nederlander.
Hierna mocht Steve één en ander overdoen in het light-contact, een term die in Holland wel beetje misplaatst is, want veel verschil met het full-contact was er niet te bespeuren. Maar Steve kon zich met deze ‘regels’ best verzoenen en won in de eerste ronde wederom tegen een Rus en gaf vervolgens opnieuw een thuisspeler een rammeling van jewelste. In de finale ging hij echter door de knie en moest hij opnieuw tevreden zijn met zilver.
Daarna was het voor HKV wachten tot 21 uur, vooraleer de eerste senior aan de bak mocht. Coach Tom, die voor de gelegenheid nog eens meedeed in de open reeks +35 jaar, werd de eerste ronde vrijgeloot. In de 2e ronde kwam hij uit tegen een van de favorieten uit Wales. Tom liet zich niet verrassen en behield dankzij enkele tweepunters de hele wedstrijd een voorsprong. In de finale trof hij opnieuw een gast uit Wales en ook hier wist Tom een vroege voorsprong vast te houden: 6-5 en goud voor de coach!
Daarna was het de beurt aan Benny Liekens. In het light-contact kwam hij uit tegen een brutale tegenstander. In een gevecht op het scherp van de snee, haalde Benny uiteindelijk de bovenhand maar raakte geblesseerd en moest opgeven. Brons voor Benny.
Omstreeks 23 uur mocht nieuweling Kenny Ceusters tegen een Rus op de mat. Hij leverde een mooie partij af maar verloor eervol.

Geen opmerkingen: