woensdag 29 oktober 2008

Petitie voor halvering zwaar verkeer

André Cambré en Wim Peeters zijn de denderende vrachtwagens in hun straat beu. De twee buren uit de Verbistlaan trokken daarom van deur tot deur met een petitie. “Er wonen veertig gezinnen in de Verbistlaan en ze tekenden allemaal”, aldus een optimistische André Cambré vandaag in Gazet van Antwerpen. Het duo eist echter geen verbod. Met een halvering van het zware verkeer zijn ze al tevreden.
Twee jaar geleden deden de bewoners van de Astridlaan, een straat die parallel loopt met de Verbistlaan, hetzelfde. Hun protestactie leverde resultaat op: sindsdien mogen er geen vrachtwagens zwaarder dan 3,5 ton meer passeren. “Het gevolg laat zich raden. De chauffeurs kiezen allemaal voor onze straat die iets verderop ligt. Een klinkerweg dan nog. Mijn deur davert bijna uit haar hengsels als er zo’n gevaarte voorbijkomt”, klaagt Peeters.
Net als de twee actievoerders beseft ook het gemeentebestuur dat het verkeer steeds drukker wordt. Het moment om nu een verkeerstelling te organiseren in hun straat, vindt het tweetal echter fout gekozen. “Volgens ons is dat weinig representatief tijdens de herfstvakantie”, meent Cambré, die verder ook nog benadrukt dat ze het verkeer absoluut niet willen weren. “We stellen voor dat de vrachtwagens hier ’s morgens door kunnen. ’s Avonds volgen ze dan de lus langs de Astridlaan. Zo krijgt elke straat een deel te verwerken. Dat lijkt ons een eerlijke deal”, besluit hij.
Peeters en Cambré overhandigen de handtekeningenlijst donderdagavond aan de gemeenteraad. Het gemeentebestuur wil de grieven van de bewoners van de Verbistlaan eerst bestuderen, alvorens te reageren.

Geen opmerkingen: