woensdag 25 maart 2009

Commotie rond mobiele snackbar

Jan Van Dyck (sp.a) heeft het niet zo begrepen op de hamburger­kraam van Peter Verschaeren op het Punt. Hij overweegt dan ook om klacht in te dienen. Van Dyck vindt niet alleen dat de snackbar té lang open is, hij neemt ook de woorden oneerlijke concurrentie in de mond.
Volgens burgemeester Roger Gabriëls (GBL) is de uitbater echter met alle vergunningen in orde. De gemeente vraagt een huurprijs per dag, wat neerkomt op drieduizend euro per jaar. Rekening houdend met het gegeven dat het ding nauwelijks plaats inneemt, maakt onze burgervader zich zelfs sterk dat geen enkel ander stukje grond in Huirtuit zo veel geld opbrengt!
De overeenkomst rond ambulante handel die Verschaeren en het gemeentebestuur hebben, gaat volgens Van Dyck echter té ver. “Het kraampje blijft er ’s nachts staan. Er werd een soort veranda voor geplaatst en er staat zelfs een hok dat lijkt op een mobiel toilet. Dit lijkt me allemaal nogal verregaand voor ambulante handel.”
Burgemeester Gabriëls geeft toe dat de constructie die voor het kraam werd geplaatst, het voorwerp van een discussie zou kunnen zijn. “Maar dat wil niet zeggen dat je meteen de sloophamer moet bovenhalen”, zegt hij in Het Nieuwsblad.
Uitbater Verschaeren begrijpt er niets van. “Mijn kraam staat hier nu vijf jaar. Jaarlijks staat hiernaast een aardbeienkraam. Dat blijft ook een heel seizoen staan. Wat is het verschil?”, vraagt hij zich af in Gazet van Antwerpen. Hij vermoedt dan ook dat iemand het op hem heeft gemunt.
Voor zover bekend zijn er vanuit de middenstand of de handelszaken nog geen klachten binnengelopen over het kraam. En eerlijk gezegd: wij begrijpen ook niet wat er zo plezant is aan een pintje drinken in een plastieken kot.

Geen opmerkingen: