zaterdag 4 april 2009

Achter de spiegel

Vanaf vandaag kan je in onze bib gaan kijken naar een impressie van de Kunstzinnige actiedag van 14 maart laatstleden. Kinderen uit de drie lagere scholen werkten er in samenwerking met Kunstkring Toreke rond ‘fantasie’, het thema van de Jeugdboekenweek.
Als titel voor de tentoonstelling werd gekozen voor ‘Achter de spiegel’, naar het boek ‘Alice in Wonderland’. Op de expo zie je de confrontatie van kunstwerkjes van de kinderen met het werk van de leden van de kunstkring.
De tentoonstelling is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van de bib en op afspraak. Wie de prijsvraag weet op te lossen maakt kans op een boek of een geschenk. De expo kadert eveneens in de Week van de Amateurkunsten.
De bib verzorgt ook dit jaar een leesprogramma voor de kinderen van het eerste tot het zesde leerjaar. De deelnemers kunnen door het uitvoeren van lees-, schrijf- en knutselopdrachtjes een mooi geschenkje en/of een boek winnen. Dit leesprogramma loopt nog tot en met woensdag 6 mei. Een expo volgt later.

Wat >>> Tentoonstelling ‘Achter de spiegel’, naar aanleiding van de Jeugdboekenweek 2009
Waar & Wanneer >>> Openbare bibliotheek, Zwanenberg 27, vanaf zaterdag 4 april t.e.m. zondag 3 mei 2009, tijdens de openingsuren van de bib
Info >>> herenthout@bibliotheek.be

Geen opmerkingen: