zaterdag 18 april 2009

Bovenverdieping Kids & Co voldoet niet meer

Het Centrum voor KinderOpvang, Opvoeding en Ondersteuning aan de Kloosterstraat werd onlangs onderworpen aan een externe kwaliteitscontrole. De inspectie was vol lof over de manier waarop in Herenthout de kinderopvang wordt ingevuld en het enthousiasme waarmee men dag in dag uit met de kinderen in de weer is.
Over de kwaliteit van het gebouw en meer bepaald van de boven­verdieping was men evenwel minder enthousiast. “In zoverre zelfs dat we op vrij korte termijn voor de groep van de Kids, die nu boven zitten, een andere oplossing moeten zoeken”, aldus OCMW-voorzitter Patrick Heremans in de laatste editie van de CKO-krant. “De benedenverdieping mag - in afwachting van de uitvoering van het masterplan - verder worden gebruikt, de bovenverdieping echter niet. Daarom is er beslist om de Kids in de toekomst op te vangen in de lokalen naast de kinderopvang.”
Voor de verenigingen die nu gebruik maken van deze lokalen - wij denken hierbij bijvoorbeeld aan het jubilerende Atelier Matsijs - is dit slecht nieuws. Voor hen moet er worden uitgekeken naar een andere oplossing.
De gebouwen van de Herenthoutse kinderopvang maken deel uit van het gemeentelijk masterplan. Met dit plan wil men nagaan hoe de gemeentelijke locaties in de toekomst het best worden ingevuld en welke verbouwings- en/of nieuwbouwwerken nodig zijn om aan alle veiligheidsvoorschriften te voldoen. Het masterplan omvat volgende gebouwen: ’t Klooster, de pastorij en de gemeenteschool.

Geen opmerkingen: