zaterdag 18 april 2009

Ann Dene wint cultuurprijs

Gisteren werd in de gemeentelijke feestzaal de Cultuurprijs 2009 uitgereikt. Net als vorig jaar werd de stemmentelling een thriller van formaat. Uiteindelijk kwam Ann Dene als winnaar uit de bus. De 25-jarige lerares haalde het nipt (15-13) van Heemkring Sandelyn.
De kersverse laureaat van de Herenthoutse cultuurprijs publiceerde vorig jaar als co-auteur de educatieve uitgave ‘Het grote snoezelboek’. Snoezelen is een woord dat in de jaren zestig ontstaan is uit snuffelen en doezelen. Het is een vorm van diepe ontspanning. In haar korte dankwoord wenste Ann iedereen dan ook nog veel snoezelgenot.
Runner-up Norbert Horemans van Heemkring Sandelyn ontpopte zich samen met voorzitter Jan Limbos van de Culturele Raad als de Huirtuitse versie van Statler en Waldorf. Horemans is namelijk een beetje misnoegd omdat er zich geen nieuw bloed aandient bij zijn vereniging. Aan een té hoge instapdrempel kan het volgens hem niet liggen, “want we zitten in de kelder.” Limbos merkte dan weer fijntjes op dat ze toch ook op zolder zitten.
De avond werd verder muzikaal opgeluisterd door René Verrydt. Tussendoor werd er ook - met wisselend succes - gespeecht. De voorzitter van de Culturele Raad loofde de optimale samenwerking met het gemeentebestuur; schepen van cultuur Stijn Raeymaekers en burgemeester Roger Gabriëls hadden vooral oog voor de vernieuwing van het culturele landschap in onze gemeente.
Onze schepen van cultuur verwees hierbij naar het veelbesproken masterplan, waaraan momenteel de laatste hand wordt gelegd. Zoals bekend voorziet dit plan in de herschikking van enkele gemeentelijke gebouwen. Raeymaekers legde de nadruk op het gegeven dat sport en cultuur hier hand in hand moeten gaan. Het is nog niet voor morgen, maar de plannen voor de bouw van een podiumzaal worden alsmaar concreter.


Ann Dene, geflankeerd door Jan Limbos en Roger Gabriëls. (foto: Marcel Dielens)

Geen opmerkingen: