woensdag 15 april 2009

Buurtbewoners vragen dringend maatregelen na dodelijk ongeval

De buurtbewoners van Heikant reageerden gisteren in de kranten op het motorongeluk, waarbij zaterdagnamiddag een 35-jarige motorrijder uit Berlaar om het leven kwam. Volgens de omwonenden kon een dodelijk ongeval niet uitblijven en moeten er dringend maatregelen genomen worden.
De onfortuinlijke motorrijder reed zaterdag omstreeks 16 uur in het gezelschap van twee vrienden over Heikant. Op het kruispunt met de Duipt raakte hij een auto in de flank. De jongeman was op slag dood en laat een vrouw en twee kinderen achter.
Buurtbewoner Peter Bouwen stond op het moment van het ongeval enkele honderden meters verderop aan de gevel van zijn huis te werken. Bouwen kwam onlangs nog in het nieuws, toen er zich een wagen in zijn badkamer boorde. “Ik hoorde een van de moto’s optrekken. Enkele ogenblikken later was het ongeluk gebeurd”, herinnert hij zich. “Het is een dramatische gebeurtenis. Alle buren beseften dat het vroeg of laat moest gebeuren. Hier rijdt het verkeer niet, het vliegt voorbij.”
Een andere buurtbewoner treedt Bouwen bij. “Deze weg leent zich tot te snel rijden. Bijna niemand respecteert hier de snelheidsbeperking van zeventig kilometer per uur.”
Den Heikant is dan ook een populaire sluipweg, die door heel wat automobilisten wordt gebruikt om de drukkere Herentalse Steenweg te vermijden. “Al jaren gebeuren hier zware ongelukken. Als men geen maatregelen treft, vrees ik dat dit ongeval niet het laatste was”, besluit Eddy De Ceulaer.

Geen opmerkingen: