woensdag 1 april 2009

Drie gouden medailles voor Bono Harzé op Danish Open

Op vrijdag 27 maart vertrok een vijfkoppige delegatie van HKV onder leiding van coach Tom Harzé richting Denemarken, om er in Aalborg deel te nemen aan de Danish Open Championships Kickboxing. Door een recordaantal deelnemers beloofde één en ander een lange dag te worden. Uiteindelijk behaalde HKV drie gouden en één zilveren medaille.
Zaterdagmorgen omstreeks 10 uur ging het tornooi van start met de jonkies. Hier kon Tom rekenen op de deelname van Bono Harzé, Jordy Gelens en Diego Horemans. Bono won al zijn reeksen en tekende voor goud in drie categorieën: light-contact, light met low kicks en semi-contact. Jordy begon goed in het semi maar werd uitgeschakeld in de tweede ronde; hetzelfde overkwam hem in zijn andere reeksen. Diego had dan weer een totale off-day, gaf een voorsprong van zes punten uit handen en werd gewipt in het semi.
Bij de volwassenen behaalde Benny Lieckens een zilveren medaille in de low kicks-reeks. Na overtuigende winst in de halve finale, kreeg hij in de finale echter last van een oude blessure. Benny hield het drie volle ronden uit, maar verloor uiteindelijk op punten. Eerder op de avond had hij zowel in het semi als in het light zijn eerste partij verloren.
Als laatste kon Tom rekenen op zwaargewicht Geert Gelens. Hij vocht een uitstekende eerste ronde maar ging daarna fysiek ten onder.


De HKV-delegatie voor Denemarken. (foto: HKV)

Geen opmerkingen: