zondag 26 april 2009

Huirtuit boven op PK atletiek

Gisteren werden op het BLOSO-domein in Herentals de provinciale kampioenschappen atletiek gelopen. Liefst vijf dorpsgenoten haalden het podium.
Junior Vincent Bierinckx (Torenstraat) zorgde op de 800 meter voor een verrassing van formaat, door met ruim twintig meter voorsprong te winnen. Bij het ingaan van de laatste rechte lijn snelde Vincent pijlsnel weg van zijn concurrenten. Hij won in 2’02”55.
Ook Vincents moeder Maria Vranckx behaalde een medaille. Zij verscheen bij de masters aan de start van de 3000 meter. Vranckx eindigde derde in 11’06”97.
Hoogspringer Yentl Verreydt (Torenstraat) ging vlot over 1m59. Het leverde de cadet een zilveren plak op. Kaat Vermeulen (Bouwelse Steenweg) werd dan weer knap derde op de 1500 meter bij de cadetten in een tijd van 4’53”35.
Voor Brian Van den Bossche (Doornboompad) waren de provinciale kampioenschappen in de Keizersstede zijn eerste deelname aan een groot outdoor kampioenschap bij de seniors. Aan Het Nieuwsblad verklapte hij eerder deze week dat hij ging gaan voor een podium­plaats. Brian hield woord en finishte als derde in 1’55”59.