zaterdag 25 april 2009

Kon. Fanfare St.-Pieter niet op Erfgoeddag

De Koninklijke Fanfare Sint-Pieter zal morgen tijdens de Erfgoeddag in Grobbendonk niet deelnemen aan het defilé en de verbroedering van de Kempense harmonies en fanfares. Eén en ander past volgens dirigent Patrick Milbou niet in het drukke programma van de fanfare. De fanfare zal wel vertegenwoordigd zijn op de unieke tentoonstelling ‘Toeters en blazen’, waar je aan de hand van oude vlaggen, partituren en instrumenten de geschiedenis van de harmonies en fanfares uit onze regio kan ontdekken.
Erfgoeddag 2009 belooft een dag vol muziek te worden. De erfgoedcel Kempens Karakter brengt met niet minder dan 23 muziekkorpsen, heemkringen en vele andere sympathisanten een boeiend verhaal rond vriendschap en muziek. De hele dag kan je bovendien genieten van optredens door o.m. de Koninklijke Harmonie van Financiën, de Lowland Pipers, de Streetband Lier en de Concertband Herentals. En om 15 uur is er een heus massaconcert waarbij alle muziekkorpsen samen een aantal nummers spelen in openlucht. Niet te missen. Breng gerust je kroost mee, want ook voor kinderen is iets extra’s voorzien. Een workshop laat hen op een originele en toffe manier kennismaken met muziek.

Waar en wanneer >>> Militair Domein Grobbendonk (ingang via Koolaardestraat), 2280 Grobbendonk, op zondag 26 april 2009. Tentoonstelling en optredens doorlopend van 10 tot 18 uur. Massaconcert om 15 uur en om 11 en 14 uur muziekworkshop voor kinderen van 10 tot 14 jaar (duur workshop: 1 uur).
Info >>> Erfgoedcel Kempens Karakter, Fundatiehuis, Begijnhof 27, 2200 Herentals, T 014-21 97 00 of info@kempenskarakter.be

Geen opmerkingen: