woensdag 8 april 2009

Sociaal Huis opent deuren

Volgende maand opent Herenthout éindelijk de deuren van het veelbesproken Sociaal Huis. Welke naam het ding heeft gekregen, wordt nog angstvallig geheim gehouden. “Het lokaal bestuur heeft beslist deze naam pas bekend te maken de dag van de opening zelf”, weet beleidsmedewerker Els Thijs.
Voor de naamgeving van hun Huirtuits Sociaal Huis schreven gemeente­bestuur en OCMW vorig jaar een wedstrijd uit. Die zoek­tocht leverde uiteindelijk 57 mogelijke namen op. Via een punten­systeem kozen de leden van de werkgroep een naam. “Momenteel is deze naam het best bewaarde geheim van Herenthout en dit willen wij nog even zo houden. Uw geduld wordt dus nog even op de proef gesteld”, aldus nog Thijs.
Voor alle duidelijk: het Sociaal Huis is geen echt gebouw, maar eerder een concept waarbij de dienstverlening optimaal op de burgers wordt afgestemd. In mensentaal: het Sociaal Huis wordt een aanspreekpunt waar alle Huiruiteneiren terecht kunnen met hun vragen. De verschillende diensten zullen blijven opereren vanuit diverse locaties.
De officiële opening van het Sociaal Huis is gepland op vrijdag 8 mei om 18 uur. Eén van de 17 deelnemers aan de wedstrijd krijgt een dienstenkorf ter waarde van 125 euro mee naar huis.

Geen opmerkingen: