woensdag 8 april 2009

Week van de Amateurkunsten

Tussen 24 april en 3 mei 2009 staan opnieuw duizenden kunstenaars in de kijker naar aanleiding van de Week van de Amateurkunsten. Tijdens deze bijzondere week kan u genieten van creatief talent in gans Vlaanderen.
Ook onze plaatselijke cultuurdienst heeft in samenwerking met de Culturele Raad en een aantal Herenthoutse verenigingen weer gezorgd voor een uitgebreid programma. Wij zetten graag even alles op een rijtje. De toegang is steeds gratis!

Bert Mans, lid van Kunstkring Toreke, stelt zijn schilderijen tentoon. Doorlopend van 24 april tot 3 mei in Huis Driane, telkens van 9 tot 18 uur.

Openbare Bibliotheek en Kunstkring Toreke presenteren een samenwerking rond het thema van de Jeugdboekenweek 2009, ‘Fantasie’. De expo toont de confrontatie van de werkjes van Herenthoutse kinderen met werk van de leden van de kunstkring. Doorlopend van 24 april tot 3 mei, tijdens de openingsuren van de bib.

De leden van Atelier Matsijs stellen zijdeschilderingen en aquarellen tentoon. Eregast is Anneli Müller. Doorlopend op zaterdag 25 en zondag 26 april, in de Sint-Gummaruskapel, telkens van 10 tot 19 uur.

Koninklijke Fanfare Sint-Pieter en Muziekacademie Herenthout presenteren ‘Blaasmuziek is cool’, een ontdekkingstocht door de wondere wereld van de blaasmuziek. Op woensdag 29 april, in GOC Ter Voncke, vanaf 19 uur.

Seniorenacademie van OKRA Herenthout houdt een opendeurdag in het CC. De schilders zijn voor de laatste keer op deze locatie aan het werk en stellen verschillende technieken (olieverf, acryl, pastel) tentoon. Er wordt ook een aquarel verloot. Op donderdag 30 april, in het Culturreel Centrum aan de Kloosterstraat, van 13.30 tot 17 uur.

De leden van Kunstkring Toreke Fotografie presenteren hun beste foto’s van de afgelopen jaren. Op vrijdag 1 en zaterdag 2 mei, in GOC Ter Voncke, telkens van 13 tot 18 uur.

Jimmy Verbeeck stelt tentoon: ‘Jivers’s fantasie figuren’. Een collectie van bekende en mythische fantasiefiguren, gesculpteerd met een eigenzinnige visie. Op vrijdag 1 en zaterdag 2 mei, in GOC Ter Voncke, telkens van 10 tot 17 uur.

Kunstkring Toreke Beeldende Kunsten stelt een hele rist technieken (beelden, juwelen, grafiek, tekeningen, schilderijen, pastel, aquarel, boetseren en keramiek) tentoon onder de noemer ‘Er beweegt iets in Herenthout’. Er zijn ook verschillende demonstraties voorzien, onder andere kantklossen door Paula Willems. Vanaf vrijdag 1 t.e.m. zondag 3 mei, in de Sint-Gummaruskapel, telkens van 14 tot 18 uur.

Meer info >>> Cultuurdienst Herenthout, Vonckstraat 17, 2270 Herenthout, stijnschroven@herenthout.be, 014-51 22 55.

Geen opmerkingen: