maandag 25 mei 2009

30 jaar Jeugdatelier Matsijs

Jeugdatelier Matsijs is 30 jaar jong. Eén en ander werd afgelopen weekend gevierd met een wel heel speciale tentoonstelling. De werken van de meer dan 50 jeugdige leden van het atelier werden niet alleen tentoongesteld in GOC Ter Voncke, maar hingen ook her en der verspreid in de Herenthoutse dorpskern. Een geleide wandeling loodste het publiek langs verschillende etalages, voortuintjes en prominente gebouwen in het centrum van onze gemeente.
De expositie werd vrijdag geopend door schepen van jeugd Hugo Cambré en kinderburgemeester Jaak Verstappen. Beide hoog­waardigheidsbekleders roemden de originele aanpak van de zes begeleiders van het atelier. Hugo Cambré herinnerde hierbij aan de spraakmakende edities van de vorige jaren: de modeshow (2006), de poppenkast (2007) en de kunstveiling (2008). Liesje Van Dyck pakte dan weer uit met een primeur: vanaf volgend jaar gaat het atelier nóg doelgerichter werken en worden de kinderen opgesplits in twee leeftijdsgroepen.
Ook de unieke overzichtstentoonstelling was meer dan de moeite. Je kon er kennismaken met de mensen achter de schermen en de verschillen ontdekken tussen vroeger en nu. Hilarisch was de foto van medeoprichtster Josée Liekens in een tijgerkleed. Verder herkenden we in de mooie fotopresentatie ook nog Egied Steylaerts, Jan Joris en José Van Gelder. Binnenkort kan je de leukste foto’s uit het verleden trouwens ook raadplegen op de webstek van het atelier.

Extra >>> Bekijk hier de foto’s van de jubileumtentoonstelling.

Geen opmerkingen: