dinsdag 26 mei 2009

Geen grote schade in de Kempen

In de provincie Antwerpen heeft het onweer van vannacht op sommige plaatsen ernstige schade aangericht. Er waren vooral veel omgewaaide bomen en enkele gevallen van wateroverlast. De Kempen bleven als enige regio in de provincie min of meer gespaard.
Ook in onze gemeente werd weinig of geen schade genoteerd. Enkel café ’t Punt liep averij op. De terrastent werd volledig vernield en de lichtreclame boven op het dak werd door een rukwind van de sokkel geblazen. De brandweer ruimde het puin.
Erger was het gesteld ten noorden van Antwerpen. Enorme hagelbollen zorgden voor serieuze schade in zowel Berendrecht, Zandvliet als Lillo. Het ergste incident gebeurde in Lillo, waar een goederentrein van de sporen werd geblazen. Twee rijen wagons kwamen daardoor met elkaar in aanraking en een wagon is ernstig beschadigd. De stilstaande trein vervoerde een aantal gevaarlijke producten zoals chloroform, maar er zouden geen lekken zijn.
In Willebroek waaide door de hevige wind twee gevels van zolderverdiepingen in aanbouw weg. De stenen kwamen in de Overwinningsstraat op de omliggende huizen terecht. Ook hier moesten koepels, daken en geparkeerde auto's eraan geloven.
In Mechelen hetzelfde verhaal, een stortvloed aan oproepen voor omgevallen bomen, weggewaaide daken en defecte verkeerssignalisatie. In Wuustwezel en Kalmthout vraagt de politie om dinsdagmorgen zoveel mogelijk de regio te vermijden. Door de stormschade gebeurden er al ettelijke ongevallen en staan er lange files. (bron: belga)

Geen opmerkingen: