woensdag 20 mei 2009

TC De Bergen breidt uit

De eigenaars van Tennisclub De Bergen bouwen een immense tennishal. Vanaf september kan er ook indoor tegen een balletje gemept worden.
Tennisclub De Bergen ligt verstopt tussen het groen van het gehucht De Bergen. De club telt 350 leden. Een mooi aantal vinden ze zelf, maar de eigenaars willen uitbreiden.
“We zetten een tennishal van zeventig meter lang en 36 meter breed”, legt eigenaar Jurgen Snijers (29) in Gazet van Antwerpen uit. “Er komen vier overdekte pleinen in. Daarmee verdubbelen we onze capaciteit.”
Samen met partner Sofie Kegelaers (28) baat Jurgen de club al zeven jaar uit. Sinds anderhalf jaar zijn ze ook de eigenaars. “De hal is een grote, maar broodnodige investering”, aldus Sofie. “In het winterseizoen lagen we bijna volledig stil. Onze leden pauzeerden noodgedwongen of bezochten tijdelijk een andere club. Nu kunnen zij hier het hele jaar lang terecht.”
De hal biedt de tennissers ook een zekere luxe. De velden krijgen immers kunstgravel, wat beter is voor de gewrichten van de sporters. Bovendien komen er nieuwe kleedkamers, douches en sanitair. “Voor het publiek bouwen we een zaaltje van waaruit ze de wedstrijden veilig en gezellig kunnen volgen”, weet Jurgen.
De hal opent pas in het najaar, maar reserveren kan nu al. Op 19 september speelt een nationaal tenniswonder de hal in. Wie dat is, verklappen Sofie en Jurgen nog niet.

Geen opmerkingen: