maandag 1 juni 2009

Bono Harzé doet tegenstander op de vlucht slaan

Zaterdag 30 mei vond in Keulen het Germany Open Championship plaats. Na enkele mindere tornooien werd de kleine HKV-delegatie dit keer aangenaam verrast met een uiterst keurig georganiseerd tornooi. De geoefende lezer van deze blog weet ondertussen dat we het hier over kickboksen hebben.
Coach Tom Harzé kon in Keulen rekenen op zijn twee meest ervaren jongens: Bono Harzé en Diego Horemans. Het tweetal was deze keer goed voor drie gouden medailles.
Bono komt als eerste aan de beurt. Hij start super en raast als een tornado door zijn semi-reeks met 13-1, 14-0 en 7-0 cijfers.
Dat men het in Duitsland niet zo nauw neemt met de regels van het light-contact, weet Tom Harzé ondertussen al langer dan vandaag. “Hier vechten de kids eigenlijk vol contact”, klinkt het. Maar een gewaarschuwd man telt voor twee, ook al is hij maar een jonge knaap. Diego Horemans rijft na een tumultueuze kamp dan ook goud binnen.
En ook Bono laat zich niet kennen. De jonge Harzé past zich voortreffelijk aan en geeft zijn tegenstanders een koekje van eigen deeg. In de finale zet zijn opponent het zelfs op een lopen en vlucht de tribunes in!

Geen opmerkingen: