zaterdag 11 juli 2009

Arsenal - Turnhout 1-0

Op de Markt in Turnhout kregen we gisteren een herkansing om het Leuvense Arsenal (****) aan het werk te zien. Hun overwinningtocht in de Marquee van Werchter hadden we jammer genoeg gemist omdat we om dat moment stonden te kijken naar The Killers, die hun ding deden op het hoofdpodium.
Arsenal klom met een twintigtal minuten vertraging op het podium. Op Rock Werchter had dit kunnen volstaan voor een fluitconcert, maar in de binkenstad neemt men het niet zo nauw. Uiteindelijk was één en ander het wachten meer dan waard. Arsenal donderde immers in een rotvaart door dezelfde setlist die ze ook in Werchter brachten. De zevenkoppige groep grossierde hierbij weelderig uit haar drie albums.
Afgetrapt werd er met het dreigende ‘Turn Me Loose’ uit het album ‘Lotuk’. Vanaf ‘Switch’ sloeg de vlam pas goed in de pan. Maar ook ‘Longee’, ‘Lotuk’, ‘Mr. Doorman’, ‘Estupendo’, ‘Personne Ne Bouge’ en ‘A Volta’ werkten op het bekken als een rode lap op een stier. Zangeres Leonie Geysel toonde hierbij dat ze meer soul in het topje van haar pink heeft, dan alle Britney’s in hun miserabele lijven te samen. Als een slangenmens slingerde ze zich rond haar songteksten én frontman John Roan. Trouwens: wat een energie heeft die man, een podiumbeest pur sang! Absoluut hoogtepunt: de herneming van ‘Lotuk’, waarin een hoofdrol was weggelegd voor computerwizard Hendrik Willemyns. Klasse!

Setlist >>> 1. Turn Me Loose // 2. Selvagem // 3. Switch // 4. The Coming // 5. Longee // 6. Lotuk // 7. Mr. Doorman // 8. Estupendo // 9. Personne Ne Bouge // 10. Saudade // 11. How Come /// 12. A Volta // 13. Lotuk

Gehoord & gezien >>> Arsenal, Turnhoutse Markt, op vrijdag 10 juli 2009


Zangeres Leonie Geysel van Arsenal (foto: Frank Slangen)

Geen opmerkingen: