vrijdag 10 juli 2009

Elite en beloften in de Vonckstraat

Afgelopen woensdag stond er een wedstrijd voor elite en beloften op de Herenthoutse wielerkalender. Thomas Murray en Daniel Shand waren de eerste aanvallers. Na een hergroepering kregen we vooraan twaalf leiders. Yves Van Gorp, vorig weekend in Westmalle nog winnaar van de troosting in een wedstrijd achter derny’s, liet in de slotronde iedereen achter zich. Voor de 24-jarige Tielenaar was het de tweede zege van het seizoen. Jef Torfs eindigde tweede voor de Litouwer Kontotas.
Tijdens de wedstrijd maakte Theater Tarantel opnieuw filmopnames voor hun stuk ‘De koers: Bloed, zweet en tranen’. Hoofdrolspeler Chris Peeters liet zich onder andere inschrijven aan de tafel van de wielerbond en reed onder luid gejuich van de aanwezige toeschouwers solo over de eindmeet.
Sommige van die toeschouwers waren er trouwens mee weg en dachten dat Peeters écht mee deed! Pats Willems deed er een schepje bovenop door te zeggen dat Peeters een heel jaar voor de koers had getraind. Toen hij na de start in de bocht met de Itegemse Steenweg rechtsomkeer maakte en iemand vroeg wat hij voor had, antwoordde Willems met een uitgestreken gezicht: “Ge zult dat zien hè, ketting eraf!”

Geen opmerkingen: