zaterdag 1 augustus 2009

Ambrasso met de Lasso

Met bijna twee uur vertraging zijn de Chirojongens deze middag op kamp vertrokken naar Horebeke. Thema van het Chirokamp dit jaar is het wilde westen.
Het kampverhaal gaat als volgt. Horebeke City wordt geteisterd door de bandietenbende van Linky Snake-eye. Postkoesten worden overvallen, melkvee gestolen. Het eens zo prachtige dorp van sheriff Archibald is stilaan verworden tot een ghost town, waar de gieren het voor het zeggen hebben. Als ultieme redmiddel doet de sheriff nu beroep op de Huirtuitse Chirojongens.
Horebeke situeert zich in de omgeving van Zwalm, ongeveer halfweg tussen Oudenaarde en Brakel, en bestaat uit de deelgemeenten Sint-Maria-Horebeke en Sint-Kornelis-Horebeke. Deze gezellige gemeente in provincie Oost-Vlaanderen heeft een oppervlakte van 1.121 ha. en telt ongeveer 2000 inwoners, waarmee het de kleinste Vlaamse fusiegemeente is.
Horebeke maakt deel uit van de Vlaamse Ardennen. De streek is niet alleen gekend omwille van zijn panoramische vergezichten, uitgestrekte weilanden en wind- en watermolens (o.a. de Tissenhove- en Moldergemmolen), maar ook door de Geuzenhoek (Korsele) die zich op een paar kilometer van de Horebeekse dorpskom bevindt.

Extra >>> Kampadres: Chirojongens Herenthout, Buikberg 1, 9667 Sint-Kornelis-Horebeke.

Geen opmerkingen: