zondag 2 augustus 2009

Herenthoutse ouders niet ongerust

De eerste Mexicaanse griepdode in België heeft de voorbije dagen voor nogal wat paniek en ongerustheid gezorgd. Ook bij de ouders van kinderen die dit weekend op Chirokamp zijn vertrokken. Die ouders hebben allemaal een mail gekregen van de jeugdbeweging met uitleg over extra maatregelen die de kampleiders gaan nemen.
Sander Ooms, op kamp in Horebeke, werd deze morgen opgebeld door Radio 1 met de vraag of de Herenthoutse Chirojongens wakker liggen van de Mexicaanse griep. “Wij hebben hier een honderdtal kinderen mee op kamp en bij de kinderen zelf merk ik geen enkele vorm van ongerustheid. Of dat kinderen daarmee bezig zijn? Nee, daar merken wij voorlopig niets van”, aldus Sander.
Ook de ouders lijken niet echt ongerust. “Wij hebben niet echt beduidend meer vragen ontvangen over hoe wij ermee zouden omgaan. De klassieke ongeruste ouders waren er uiteraard wel bij, maar niet echt meer dan andere jaren.”
Chiro Herenthout heeft dan ook geen extra maatregelen getroffen. “Wij hebben uiteraard, maar dat is niet anders dan andere jaren, aandacht dat ze handen wassen voor het eten, handen wassen voor het slapen ... Uiteraard letten we daar wel op, maar voor de rest hebben wij geen hyperhygiënische maatregelen getroffen die we anders ook niet zouden treffen.”
Of Sander de symptomen van de Mexicaanse griep kende, wou de Radio 1-reporter nog weten. “Hoge koorts en misselijkheid, de kenmerken van elke griep, waar we nu meer aandacht zullen voor hebben als anders.”

Geen opmerkingen: