woensdag 19 augustus 2009

Oude deukhoed en eerste communiehandschoentjes

Steven Verschueren won afgelopen weekend met zijn versie van Michael Jacksons ‘Billie Jean’ de talentenjacht op het kleine Parkfeestenpodium. Gisteren vertelde de jongeman in Gazet van Antwerpen dat zijn deelname eerder toevallig was.
Op de terugweg van een Chiro-uitstap naar het Zilvermeer, zong Steven vooraan in de bus voor het eerst in de micro. Eén en ander viel zo goed mee dat zijn Chiroleiders hem prompt inschreven voor de wedstrijd. De rest is sinds zaterdag geschiedenis.
De elfjarige Steven werkte in alle stilte aan z’n act. “Als ik computer, luister ik vaak naar Michael Jackson. Ik bekijk de clipjes van zijn concerten”, aldus Steven in de krant. Samen met z’n mama stelde hij zijn outfit samen. Blikvangers waren een oude deukhoed van zijn overgrootvader en een witte handschoen van mama’s eerste communie.
Wat hij met de 200 euo gaat doen die aan de eerste prijs kleefde, weet Steven nog niet. Zeker geen platen kopen van Michael Jackson, want hij hoort liever Green Day en Red Hot Chili Peppers. En de ambitie om zanger te worden, heeft hij ook niet. “Liever leerkracht of striptekenaar”, klinkt het vastberaden.

Geen opmerkingen: