donderdag 17 september 2009

Nuyens kan het nog

De Huirtuitse supporters van Nick Nuyens halen opgelucht adem: hun poulain kan het nog. De Bom van Bevel won gisteren immers zijn eerste eendagskoers sinds 2006. Meer nog: de GP van Wallonië mag voortaan gerust de GP Nick Nuyens genoemd worden. Met die derde recordzege op de Citadel van Namen drukte Nuyens meteen ook alle kritiek omtrent zijn WK-selectie de kop in.
Nuyens reed gisteren met gebalde vuist over de streep. “Eindelijk! Na twee jaar”, klonk het na de aankomst. “Mijn laatste zege in een eendagskoers dateert van 2006, Kuurne-Brussel-Kuurne. Véél te lang geleden”, wist de Sluipschutter.
Het wordt dan ook steeds moeilijker om te winnen. Iedereen kent onderhand zijn recept: toeslaan bij verrassing. “Een taktiek die stilaan doorzichtig werd”, vertelt Nuyens vandaag in de kranten. “Ik moet al echt super zijn”, beseft hij.
Gisteren, op de slingerende kasseipaadjes van de Route Merveilleuse, verrees de oude Nuyens. Sluipend, wachtend tot in de laatste bocht. Veel overschot had hij niet, amper 30 meter. Maar dat was wel voldoende.

Geen opmerkingen: