woensdag 10 februari 2010

Koning Winter en prins Filip

Sinds deze ochtend sneeuwt het terug bijna overal in Vlaanderen. De sneeuw blijft liggen, wat voor een zeer moeizame ochtendspits zorgt. Zo stond er rond kwart na zeven al 400 kilometer file op de Belgische snelwegen.

Het Vlaams Verkeerscentrum vraagt vooral om de snelheid te matigen op de snelwegen in de driehoek Antwerpen-Gent-Brussel. De linkerrijstrook is moeilijk bereikbaar. In Oost- en West-Vlaanderen zijn er reeds enkele ongevallen gemeld. Afgelopen nacht is er preventief gestrooid.
Het smogalarm dat de afgelopen twee dagen was ingesteld, is sinds vanochtend opgeheven. Dat smogalarm geldt trouwens niet voor iedereen. Prins Filip heeft het gisteren alvast niet gerespecteerd. Dat schrijven Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad en De Standaard.
Toen de kroonprins dinsdagmiddag terugkeerde van een officiële opdracht in Antwerpen, zoefde zijn chauffeur met een snelheid van 140 kilometer per uur over het linkerrijvak van de E19 in de richting van Brussel, zo getuigen verscheidene boze bestuurders. De prinselijke wagen werd geëscorteerd door twee zwaantjes.
“Prioritaire voertuigen die een dringende opdracht moeten uitvoeren, zijn niet verplicht zich aan de snelheidsregels te houden, ook niet aan het smogalarm”, klinkt het bij de politie. Wat er zo hoogdringend was, wilde men niet kwijt. (Bron: belga)

Geen opmerkingen: