woensdag 10 februari 2010

Geen carnaval in Zaal Lux

De kogel is door de kerk: er wordt dit jaar geen carnaval gevierd in de Lux. Na een nieuw negatief inspectieverslag blijft de toegangsbeperking er van kracht.

Die beperking kwam er door problemen met de nooduitgangen en de elektriciteit. De eigenaar zei toen dat de situatie niet zo ernstig was en dat het uitvoeren van de aanpassingen slecht een kwestie van dagen was.
Vier maanden later is er echter weinig veranderd. “Er was verbetering, maar nog niet alles is in orde”, zegt burgemeester Roger Gabriëls (GBL) in Het Nieuwsblad. “Wij blijven zitten met de smalle inkom en nooduitgang waardoor we in de beste omstandigheden slechts 340 mensen kunnen toelaten. Met carnaval zijn er minstens dubbel zoveel.” De eigenaar wilde nog een inspanning doen, maar daar heeft Peer Stoet niet meer op willen wachten.
Naast het GOC Ter Voncke zal nu een tent neergepoot worden om als tweede feestlocatie te gebruiken. De omgeving rond het GOC wordt verkeersvrij gemaakt. “De Nacht van Herenthout en het kindercarnaval zullen gevierd worden in de verwarmde tent en in het GOC. De tent zal wellicht voor geluidsoverlast zorgen. Nog voor het weekend vertrekt een brief naar de omwonenden met de vraag begrip op te brengen”, aldus nog onze burgemeester.

Geen opmerkingen: