maandag 15 februari 2010

Oproep Rode Kruis

Naar aanleiding van de treinramp in Buizingen bij Halle, roept het Rode Kruis geregistreerde donoren met bloedgroepen O- en A-negatief via sms op om extra bloed te komen geven. Er is tijdelijk een verhoogde specifieke vraag naar bloed van die bloedgroepen. Wie meer informatie wil over de uren en plaatsen voor bloedafnames kan terecht op Bloed Geven Doet Leven.

Er zijn ondertussen 18 lichamen geborgen. Het dodenaantal gaat zeker nog oplopen. Volgens de laatste berichten zouden er ook 55 gewonden geteld zijn, waarvan er 11 erg aan toe zijn. De gewonden zijn opgevangen in 14 ziekenhuizen in onder meer Halle, Jette, Tubeke en Anderlecht.
De zoektocht naar mogelijke dodelijke slachtoffers gaat intussen voort. Tot dusver zijn er geen slachtoffers uit onze regio gemeld.
Wie denkt dat hij of zij familieleden of vrienden heeft onder de slachtoffers van het treinongeval in Halle, kan terecht op het noodnummer 016-39 80 73. Voor meer informatie over het treinverkeer is er het nummer 02-528 28 28. (bron: belga, VRT)

Geen opmerkingen: