maandag 15 februari 2010

Make-up, blote benen, jonge stoeters, valse tanden en carnavalsweeën

Gazet van Antwerpen besteedt vandaag uitgebreid aandacht aan onze carnavalsstoet. De krant laat een paar Huirtuitse carnavalisten aan het woord.

Miss Lily en Miss Daisy hadden gisteren geen last van de koude. “Als je goed kijkt, herken je twee heren”, verklapt Ilse Peeters. “Lars en Joachim spendeerden dagen aan hun outfit en make-up. Onze groep telt twintig echte dames, maar de heren zijn de mooiste.” De choreografie bedachten de dames zelf. “Deze dans is het resultaat van maandenlang oefenen.”
De dames van Cabaret zetten hun beste blote beentje voor. Ze zochten dit jaar inspiratie bij Liza Minelli. “Onze zwoele act deed duidelijk heel wat mannen warm krijgen”, wist Kathleen Eyjens. “Een pluspunt bij deze temperaturen.”
Tilly Cambré neemt al 13 jaar lang de jongste stoeters onder haar vleugels. “Met een twintigtal kinderen brengen we een act rond Harry Potter. Het is koud, maar een beetje tovenaar wordt dat niet gewaar”, weet Tilly. “De jongste is zes, de oudste is dertien. In deze groep zitten de stoeters van morgen!”
Doe Maar Mee haalt voor de derde keer de typetjes van Circus Molotov uit de kast. “We tonen halsbrekende stunts en straffe goochelstoten”, zegt Davy Snijers. “Het is niet alleen voor ons plezierig, ook het publiek krijgt er niet genoeg van.” En die tanden, die waren natuurlijk vals.
Ook de prins van vorig jaar krijgt een forum in de Gazet. “Deze stoetgroep is mijn toenmalige gevolg”, vertelt Wim Van Looy. “Blijkbaar zijn er toen zeer plezierige dingen gebeurd. Het resultaat tonen we nu. Ronde buiken en puffen, typische carnavalsweeën.” Het was een koude maar gelukkige bevalling!

Geen opmerkingen: