maandag 15 februari 2010

Nog dagen hinder op spoor

Infrastructuurbeheerder Infrabel verwacht een zware avondspits op het spoor door het ernstige treinongeval in Buizingen. “De grootste problemen situeren zich in Wallonië, maar ook in heel Vlaanderen worden er vertragingen verwacht omdat de treinen niet volgens het boekje kunnen rijden”, zo zegt Bram De Saedeleer, woordvoerder van Infrabel.

Hoe lang de hinder op het spoor zal voortduren is niet geweten. Infrabel spreekt momenteel van 2 à 3 dagen. “Er spelen verschillende factoren mee”, meldt De Saedeleer. “Ten eerste is het parket nog bezig met het onderzoek ter plaatse, dat moet eerst afgerond worden. Daarna kunnen we beginnen met het wegslepen van de treinen en met het herstellen van de schade aan de infrastructuur”, aldus de woordvoerder. Hoe zwaar de opgelopen schade is, moet ook nog worden vastgesteld.
Ondertussen heeft de gouverneur van Vlaams-Brabant, Lodewijk De Witte, tijdens een persconferentie bevestigd dat er 18 personen - 15 mannen en 3 vrouwen - zijn omgekomen bij de treinramp in Halle. In totaal vielen er 162 gewonden, 11 van hen waren zwaargewond. Onder de gewonden bevond zich ook één kind. (Bron: belga)

Extra bladwijzer >>> Voor meer informatie in verband met de hinder op het spoor, kan je terecht op het nummer 02-528 28 28 of op de webstek RailTime.

Geen opmerkingen: