maandag 15 maart 2010

BK veldlopen

Afgelopen weekend werd in het pittoreske Stene (Oostende) het veldloopseizoen afgesloten met het Belgisch kampioenschap. Heel wat Herenthoutse atleten kwamen in park De Schorre aan de start. Eéntje van hen, benjamin Kwinten Torfs, pakte zelfs een Belgische titel!

De benjamins heren lopen nog geen individueel BK maar een aflossingswedstrijd per vier. Kwinten deed het hierin voortreffelijk en werd met ACHL 1 Belgisch kampioen!
Voor Tom Van Rooy, een van de favorieten in de korte cross, stond er veel meer dan een titel op het spel. Hij kwam immers ook nog in aanmerking voor het eindklassement van de crosscup. Tom eindigde net naast het podium op een 4e plaats. In de crosscup strandde hij op een 2e plaats. In dezelfde wedstrijd verraste Brian Van den Bossche vriend en vijand, door na een erg sterke wedstrijd als 10e over de streep te lopen.

Andere uitslagen >>> pupillen dames 2000: 17. Sien Moons // pupillen dames 1999: 18. Alexandra Van Besouw // pupillen heren 2000: 80. Jonas Van Hove, 100. Liam Vlassembroeck // miniemen dames 1998: 35. Janne Gebruers // kadetten heren: 34. Laurent Bierinckx // juniores dames: 11. Kaat Vermeulen // seniores dames: 20. Vicky Lieckens, 29. Maria Vranckx // seniores heren: 75. Andy Goossens

Geen opmerkingen: