dinsdag 16 maart 2010

Kwaliteitslabel voor Turnkring Blijf Jong

Eind vorig jaar behaalde Turnkring Blijf Jong het IKGym-kwaliteitslabel. IKGym staat voor Integrale Kwaliteitszorg in de gymnastiek. De door­lichting gebeurde aan de hand van een evaluatie- en registratiesysteem dat verschillende gymfederaties een 10-tal jaren geleden ontwikkelden i.s.m. de VUB.

De bedoeling van het IKGym-label is de kwaliteit van het gymnastiekaanbod in Vlaanderen te verbeteren en de (potentiële) klanten beter te informeren over het aanbod. De auditeur bevroeg niet alleen de verschillende onderdelen van de clubwerking (management, interne en externe communicatie, HRM, clubsfeer, …) maar ook de AGD (artistieke gymnastiek dames) werd doorgelicht.
Dit laatste is verplicht aangezien er in onze club B-, C-, en D- gymnasten trainen onder de deskundige leiding van Martine Ooms, die willen deelnemen aan officiële wedstrijden. Eén en ander zal dus in de toekomst probleemloos kunnen gebeuren, want met het behaalde certificaat - met onderscheiding! - staat de club immers genoteerd op de definitieve lijst van gymclubs die aan de vereiste normen voldoen.


Martine Ooms en haar poulains. (Foto: Turnkring Blijf Jong)

Geen opmerkingen: