donderdag 11 maart 2010

Strofeesten 2010

Deze zaterdag is het weer zo ver: De Pintjeswinkel en het Hooifeestencomité slaan opnieuw de handen in elkaar voor de jaarlijkse Strofeesten, het kleine broertje van de Hooifeesten. Op de affiche dit jaar twee kersverse finalisten van Humo’s Rock Rally 2010: zowel het Grobbendonkse Psycho 44 als hun gouwgenoten The Crackups uit Oevel zijn immers bij de laatste tien!

De eerste 200 bezoekers op ’t Betonneke ontvangen een gratis Hooifeesten Festival 2010 T-shirt. Snel zijn is de boodschap! Na de optredens kan je in De Pintjeswinkel terecht voor de afterparty!

Uit het juryverslag van de RR 2010 >>> Hadden die van Psycho 44 de avond tevoren aan de lsd of de paddo’s gehangen? De hardcore-punkgroep van De Zwerver in Leffinge was ineens een psychedelische rockgroep geworden, zij het gelukkig één die nog steeds graag kopstoten uitdeelt. De fuzz-gitaren wisten ‘Don’t You Want Me’ van The Human League geen extra leven in te blazen, maar helemaal Janez Detd werd het gelukkig ook niet. De twee eigen composities ‘All My Demons Have Distortion’ en ‘In Control’ blijven echter geweldige rocksongs die door geen enkele punk- of psychedelische rockgroep kapot te krijgen zijn. Zeker niet door een steengoede punk- en psychedelische rockgroep als Psycho 44. Finale! >>> Met ‘Sitting Around at Home’ van Buzzcocks deden ze niets speciaals, maar de punk van The Crackups was in tegenstelling tot die van hun Grobbendonkse streekgenoten van Psycho 44 wel gewoon punk gebleven. Sterker nog: volgens mij was-ie in vergelijking met de preselectie in De Zwerver zelfs nog een streepje bozer en agressiever. Iemand zal hun fiets gestolen hebben. En die Buzzcocks-cover mogen ze op 28 maart in de AB gewoon weer vervangen door de in Petrol op onbegrijpelijke wijze van de setlist geschrapte kopstoot ‘A Girl Is Only Good to Fuck’. (bron: HUMO)

Timetable >>> Sex Toys (16.30), Priceduifkes (17.30), Crack ups (18.40), Psycho44 (20.00) en Bearwolf (21.30)

Geen opmerkingen: