maandag 22 maart 2010

Vrijetijdsbeurs groot succes

De vrijetijdsbeurs lokte gisteren honderden nieuwsgierigen naar GOC Ter Voncke. Bezoekers konden er kennismaken met de werking van een veertigtal Huirtuitse verenigingen.

De meeste verenigingen hadden een zorgvuldig informatiestandje opgebouwd. Anderen - waaronder Atelier Matsijs, Kunstkring Toreke en Herenthout FM - demonstreerden ter plaatste hun kunnen. Op het centrale podium zetten onder andere de fanfare, het Sint-Lutgardiskoor, Jubile en het Pieter-en-Pauwelkoor hun beste beentje voor. Het Pieter-en-Pauwelkoor verraste trouwens met een Nederlandstalige bewerking van de Bob Dylan-klassieker ‘Blowin’ in the Wind’.
De signeersessies in de bibhoek met Geronimo Stilton en striptekenaars Charel Cambré en Dirk van der Auwera kenden vooral succes bij het jonge volkje. Ook de workshop van rock-‘n-rollkok Peter Cambré was een echte publiekstrekker.
Rond 17 uur merkten we dan ook enkel lachende gezichten bij de organisatoren. Zij waren uitermate opgezet met het onverwachte succes. Er komt dan ook zeker een volgende (derde) editie. “Het is de bedoeling om van de beurs een twee- of driejaarlijks evenement te maken”, aldus schepen van cultuur Stijn Raeymaekers.

Geen opmerkingen: