donderdag 8 april 2010

Broodje bib

Naar aanleiding van de Week van de Amateurkunsten kan je in onze bib vanaf zaterdag 10 april tot en met zondag 2 mei de resultaten en de foto’s bekijken van de Kunstzinnige actiedag van 6 maart 2010. Dit jaar is het thema van de Jeugdboekenweek kinderrechten met als titel ‘Recht op boeken’.

Op de expo zie je de confrontatie van kunstwerkjes van kinderen uit de lagere school met het werk van leden van Kunstkring Toreke. De tentoonstelling is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van de bib en op afspraak. Wie de prijsvraag kan oplossen maakt kans op een boek of een geschenk.
De bib verzorgt ook dit jaar een leesprogramma voor kinderen uit het lager onderwijs. De deelnemertjes kunnen door het uitvoeren van lees-, schrijf- en knutselopdrachtjes een mooi geschenkje winnen en/of een boek. Het leesprogramma loopt nog tot en met zondag 2 mei. Daarna volgt een expo met de resultaten.
De Dikkopjes verdedigden op zondag 28 februari de Huirtuitse kleuren op de regionale bibquiz voor zesde leerjaren. Joni Van Haesbroeck, Anke Sauviller, An-Marie Schyvens en Maite Dillen behaalden in Laakdal de zesde plaats. De opbrengst van de quiz gaat integraal naar het schoolboekenproject ‘Pedro Pernambuco’ in Brazilië.

Geen opmerkingen: