zaterdag 24 april 2010

Erfgoeddag 2010

Morgen kan je de hele dag lang in heel Vlaanderen en Brussel terecht voor een fantastisch en veelzijdig erfgoedaanbod. ‘FAKE?’ is het nationale thema van Erfgoeddag 2010. Zo’n thema nodigt uit om de grenzen af te tasten, dus het belooft een spannende dag te worden.

De erfgoedcel Kempens Karakter bouwt samen met de verenigingen uit Grobbendonk, Herenthout, Herentals, Lille, Nijlen, Olen en Vorselaar een heus verteldorp, waar sagen en legenden onder de loep worden genomen. Want welke van deze verhalen zijn echt? Welke werden verzonnen? Welke historische kern zit er verborgen in deze verhalen? Fantasie, fictie en waarheid zijn nauw verweven met elkaar.
“De Lilse Bergen vormen die dag het perfecte decor voor een heleboel toneelgezelschappen en vertellers die er sagen en legenden brengen”, aldus Lieve De Saedeleer van Kempens Karakter. Dorpsverhalen uit Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Nijlen, Lille, Olen en Vorselaar staan centraal. “Met het mooie weer op de barometer, zijn onze verwachtingen voor morgen hoog gespannen.”
De erfgoedcel Kempens Karakter heeft dan ook een ambitieus programma in petto. “Meer dan 20 voorstellingen en een superleuk kinderaanbod toveren De Lilse Bergen voor één dag om tot een groots verteldorp, voor jong en oud. Je kan die dag tussen 10 en 18 uur gratis genieten van het volledige aanbod. Het mooie weer, de opening van het toeristisch seizoen en de toffe verhalen zouden van 25 april een prachtige dag moeten maken.”

Geen opmerkingen: