zaterdag 24 april 2010

Onze bib gaat digitaal

Goed nieuws vanop ’t Zwaneberg: de bib werkt aan een verbeterde dienstverlening. Scharnierdatum wordt woensdag 9 juni 2010. Op die dag start het elektronisch uitlenen, met daarbij een aantal nieuwe mogelijkheden.

Nu al kan je de elektronische catalogus raadplegen, maar vanaf het najaar biedt de bib je ook meer mogelijkheden op de internet-pc’s. Je gaat bijvoorbeeld kunnen gebruik maken van tekstverwerkings- en beeldverwerkingsprogramma’s en kunnen afdrukken in zwartwit en kleur. In de toekomst zal je bovendien ook gebruik mogen maken van je eigen geheugenstick.
Vanaf 2011 wordt onze bib ook een echte ‘open bibliotheek’. Het is de bedoeling om op alle weekdagen de leesruimte open te stellen voor het lezen van kranten, magazines en het internetgebruik. De lezers krijgen een gezellige zitruimte met een drankenautomaat.
In de zomer zal de overgang naar het digitale tijdperk wellicht voor wat hinder zorgen. Iedereen zal gevraagd worden om eenmalig alle ontleende boeken in te leveren. Ook kunnen een aantal boeken tijdelijk niet beschikbaar zijn. Het bibliotheekpersoneel zal er alles aan doen om het ongemak tot een minimum te beperkenen en het geduld van de lezers niet te lang op de proef te stellen.

Geen opmerkingen: