vrijdag 2 april 2010

Herenthout steunt waterputproject in Haïti

Via HidroPLUS stelt Pidpa jaarlijks 50.000 euro ter beschikking om ontwikkelingsprojecten rond watervoorziening en sanitatie te ondersteunen. Dit jaar kunnen 17 projecten rekenen op de steun van Pidpa. Onze gemeente diende samen met Grobbendonk het dossier ‘Dlo Se Lavi’ van de vzw Finado in.

Het project ‘Dlo Se Lavi’ - Water is leven, nvdr - wil de inwoners van Trou Chouchou in Haïti ter plaatse voorzien van drinkbaar water van goede kwaliteit. De vzw Finado zal hiervoor een waterput boren en een pomp installeren. De inwoners van Trou Chouchou zullen nauw betrokken worden bij de installatie en het beheer van de sanitaire installatie.
De totale kostprijs van het project is geraamd op 6.500 euro. Herenthout leverde alvast een financiële bijdrage van 800 euro. Grobbendonk steunde het project met 600 euro. Het dossier werd goedgekeurd door Pidpa en zal kunnen genieten van een extra financiële steun van 1.249 euro. De cheque werd overhandigd op 21 maart, aan de vooravond van Wereldwaterdag 2010.
Ceremoniemeesters van dienst waren voorzitter Eddy Huyghe en directeur-generaal Ronny Sabo van Pidpa. Onder massale belangstelling mochten zij in Hidrodoe, het exploratiecentrum rond water in Herentals, de verantwoordelijken van de geselecteerde projecten verblijden met een cheque.
Nadien werd elk project afzonderlijk voorgesteld. Bezoekers konden een wereldreis maken en zo kennis maken met eigen problemen en eigen oplossingen van steden, streken en landen van over gans de wereld. Op de gezellige receptie achteraf waren alleen maar blije en tevreden gezichten te zien.

Geen opmerkingen: