donderdag 8 april 2010

RIP Malcolm McLaren

Malcolm McLaren, de voormalige manager van de punkgroep Sex Pistols is op 64-jarige leeftijd in New York overleden. Dat heeft de agent van McLaren laten weten, aldus de BBC donderdag.

Bij McLaren zou enige tijd geleden kanker zijn geconstateerd. McLaren was getrouwd met modeontwerpster Vivienne Westwood.
McLaren begon in het Londen van de jaren zeventig met de excentrieke kledingwinkel Let It Rock, die hij later omdoopte tot Too Fast To Live Too Young To Die en SEX. Het was daar dat hij in 1975 John Lydon, alias Johnny Rotten, ontmoette. McLaren was toen manager van de groep The Strand. Hij maakte van Rotten de zanger van de groep en doopte die om tot Sex Pistols.
Daarnaast was hij ook manager van groepen als The New York Dolls, Adam & The Ants en Bow Wow Wow. McLaren was ook als muzikant actief, onder meer met de aanstekelijke breakdance-klassieker ‘Buffalo Gals’ (1983), het op de opera van Giacomo Puccini gebaseerde ‘Madame Butterfly’ (1984) en de vogue-pionier ‘Something’s Jumpin’ in Your Shirt’ (1989).Geen opmerkingen: