donderdag 22 april 2010

Trainer Guy Van Laer vindt promotie “heel mooi”

Emblem was afgelopen zondag geen partij voor KFC Herenthout, dat op twee weken van het competitieslot de titel pakte in vierde provinciale C. “De promotie was gepland voor volgend jaar”, zegt trainer Guy Van Laer vandaag in Sportwereld. “Maar als de kans zich voordoet, moet je die grijpen.”

Na de degradatie vorig seizoen kwam iedereen samen en werd er afgesproken om in twee jaar terug te keren. Dat het allemaal veel sneller ging, vindt Van Laer “heel mooi”.
“Herenthout wou jongens van het eigen dorp terughalen, mannen die zich elders in de kijker speelden. Kwestie van de sfeer”, gaat de trainer verder. “We proberen nu ook de resterende matchen nog te winnen. Dat zou het allemaal zoveel leuker maken.”
Nikolay en Wagemans zijn volgens Van Laer de sterkhouders. Luyten, die de laatste weken vlot scoorde, wordt met bijna dertig doelpunten op zijn naam topschutter.
Van Laer kijkt volgend seizoen met een gerust hart tegemoet. “Op doelman Norbert Laenens na blijft iedereen”, weet hij. Filip Laureys (SKS Herentals) wordt de nieuwe goalie. Met Glenn Verelst (VV Duffel), Niels Torfs (Beerzel), Jonas Cluyts (Lyra) en Jasper Janssens (Lierse) lijkt Herenthout gewapend voor volgend seizoen. “Doel wordt dan een periodetitel en zo hoog mogelijk eindigen”, besluit Van Laer.

Geen opmerkingen: