maandag 3 mei 2010

Belgian Open verloopt vlekkeloos

Zaterdag 1 mei vond in sporthal ’t Kapelleke de Belgian Open 2010 Kickboksen plaats. Uiteraard was ook het organiserende HKV van de partij met zes kampers.

Bij de jeugd gaat Bono Harzé van start in de semi-contact divisie. Hij behaalt goud in zijn reeks na drie knappe overwinningen. In een hogere reeks doet hij dit met twee gouden plakken nog eens dunnetjes over.
Ook in het light-contact divisie gaat Bono verder op zijn elan. Hij haalt overtuigend de finale in zijn reeks maar wordt hier toch beetje onterecht als verliezer aangeduid. De jonge Harzé laat het niet aan zijn hart komen, gaat in de hogere reeks weer voluit en behaalt opnieuw goud.
Diego Horemans start voor de gelegenheid eerst in het light-contact bij de heren. Jammer genoeg valt hij geblesseerd uit en moet hij verstek geven. In het semi-contact probeert Diego het opnieuw en weet alsnog een bronzen plak uit de brand te slepen.
Jesse Wouters is de laatste junior die aan de bak moet. Hij vecht een mooie kamp maar is nog niet opgewassen tegen zijn ervaren Beverse tegenstander.
De HKV-jonkies nemen ’s avonds ook deel aan de team-fights. Bono gaat samen aan de slag met twee maatjes van Wolfpack Booischot en vechten schitterend. Resultaat: een knappe tweede plaats. Diego, Jesse en Bono doen ook nog met de junioren nog. Na twee nipte verliesbeurten moeten ze vrede nemen met een vierde plek.
Bij de heren treedt HKV aan met drie light-vechters. Karel Croes en Kristof Van Geel verliezen beide hun kamp en komen tegen elkaar uit in de kamp om het brons. Hierin gaat Karel met de buit lopen. Als laatste komt nieuwkomer Kristof Lemmens aan de bak, maar hij verliest.
Achteraf toont Tom Harzé zich een tevreden coach. “Een vermoeiende week maar dat wordt allemaal goedgemaakt door een vlekkeloze organisatie en prachtige prestaties van het team!”

Kortjes >>> Op 10 april nam HKV deel aan het beginnerstornooi light-contact te Wingene. Vier heren namen deel en allen deden ze dit met brio.
Roel Lemmens weet goud te bemachtigen na drie mooie kampen. Geert Meulemans doet niet onder met goud na twee kampen. Debutanten Kristof Van Geel en Kristof Lemmens behalen respectievelijk zilver en brons. >>> Zaterdag 24 april reisde Tom Harzé met drie kampers af naar Amstelveen om er deel te nemen aan de Yokoso Dutch Open semi en light-contact.
Bono Harzé is de laatste tijd in goede doen en bewijst dat door in zijn eigen reeks goud te pakken na vier knappe zeges. In een hogere reeks moet hij tevreden zijn met brons, nadat hij eerst twee oudere knapen weet uit te schakelen en in de halve finale een finaleplaats aan zijn neus ziet voorbij gaan in de laatste seconden. Ook Diego Horemans haalt een finaleplaats, maar moet zich gewonnen geven tegen een Nederlandse topper.
Na de goede prestatie in een vorig tornooi, mag ook Kristof Van Geel een keertje proeven van het internationale gebeuren. Jammer genoeg moet hij in de eerste ronde onmiddelijk aan de bak tegen de favoriet en moet zich na een verdienstelijke kamp gewonnen geven.

Geen opmerkingen: