zaterdag 8 mei 2010

Fotoclub Toreke stelt tentoon

Gisteren opende burgemeester Roger Gabriëls in GOC Ter Voncke de 43e groepstentoonstelling van Fotoclub Toreke. Dat de Herenthoutse fotoclub in de lift zit, mag blijken uit het grote ledenaantal waarover men kan buigen. Eén en ander betekent wel dat dit jaar het aantal foto’s per auteur eerder beperkt is.

Vaste waarde op de fototentoonstelling zijn de digitale projecties die op gezette tijden worden getoond. De beelden zijn dit jaar trouwens haarscherp. Naast de traditionele carnavalsimpressie, zorgen Eric Feyen en Julien Verwerft voor twee knappe reeksen. Eric Feyen zoomt in op de wondere wereld van de nachtvlinders. Na de verbluffende projectie ‘Antartica’ van vorig jaar, zocht Julien Verwerft deze keer warmer oorden op en neemt hij je mee naar het betoverende woestijnlanschap van Namibië.
Tijdens de opening werden ook de laureaten van de clubwedstrijden in de bloemetjes gezet. Het afgelopen werkjaar waren dat Don Dieltjens (zwart-witfoto’s), Julien Verwerft (kleurenfoto’s) en Dis Van Tendeloo (digi-beelden).
De tentoonstelling is vandaag en morgen toegankelijk voor het publiek: zaterdag tussen 14 en 22 uur én zondag tussen 10 en 21 uur. De digitale projecties worden geschenen om 11, 15, 17 en 20 uur.

Geen opmerkingen: