donderdag 13 mei 2010

Fout

Op 22 april kon u hier een impressie lezen van het optreden dat Admiral Freebee één dag eerder had gegeven in Leuven. “Dat de zwaar gesubsidieerde tegenhanger (Gladiolen) van de Hooifeesten hiermee een échte topper heeft binnengehaald, bleek gisteren in Het Depot”, schreven wij. Kristof G. uit het lieflijke dorpje O. is het hier niet mee eens. Voor de goede orde: Kristof ís wel degelijk een fan van den Admiraal. Het is de omschrijving ‘zwaar gesubsidieerd’ waarover hij struikelt.

U schreef op 22/04 een mooi artikel over Admiral Freebee. Een artiest die inderdaad superlatieven verdiend. Een kleine passage in het artikel is jammer genoeg wel fout: dat Gladiolen een zwaar gesubsidieerd festival zou zijn.
Gladiolen houdt van zekerheid en beheert zijn centen daarom met zin voor voorzichtigheid. Hun werkgroep sponsoring werkt zich de rug krom. Elke uitgave wordt goed bedacht en de keuze van artiesten blijft (al lijkt het anders) goed overwogen.
Gemeente Olen steunt het festival op logistieke wijze. Ze bieden ook een subsidie aan. Die centen hoeven enkel te dienen als ‘overbrugging’. Na het event krijgt de gemeente alles netjes terug, tot de laatste halve euro.
De 700 vrijwilligers uit Olense verenigingen worden correct en per uur betaald (aan hun clubkas). Voor vele verenigingen is dit een grote bron van spijzing.
Het is dus fout te zeggen dat Gladiolen een overdaad aan subsidies krijgt.

Kristof G., Olen

Geen opmerkingen: