maandag 17 mei 2010

Grote verslagenheid bij Hooifeestencomité

Bij de organisatie van de Hooifeesten heerst grote verslagenheid na het dodelijke verkeersongeval zondagochtend. “Dit is irreëel”, laat Sander Ooms vandaag optekenen in Gazet van Antwerpen.

De afbraak van het terrein viel het comité gisteren dan ook bijzonder moeilijk. “Niemand wist wat te zeggen. Hoe dramatisch het ongeval ook is, hopelijk wijst niemand in onze richting. We plaatsen elk jaar borden en signalisatie die passerende bestuurders waarschuwen voor festivalgangers.”
Het ongeval gebeurde echter buiten deze zone. Een mogelijke oplossing zou kunnen zijn om de Bouwelse Steenweg tijdens de Hooifeesten tussen de Blokt en het kruispunt van de Mikhoeve met de Gelderstraat volledig af te sluiten. Het verkeer zou dan gemakkelijk langs de Blokt kunnen omgeleid worden. Misschien een piste die men samen met de politie toch eens moet bekijken.
Hoe dan ook: het ongeval zorgde voor een flinke domper op de feestvreugde. “Het was een geweldig feest, maar het is onmogelijk om daar nu nog van na te genieten. Al onze gedachten gaan naar de familie en vrienden van Michel”, aldus nog Ooms.
Eén van die vrienden is Michel Van Hoof. Hij leerde het slachtoffer twee jaar geleden kennen in de Pintjeswinkel. Sindsdien trokken ze geregeld met elkaar op. Michel was ook in de buurt toen het ongeval gebeurde. “We hadden allemaal wel wat gedronken, maar de sfeer was goed”, vertelt hij in de krant. “Plots hoor je dan die harde klap. Ik zag Michel ineens in het midden van de straat liggen.
De voormalige cafébaas van De Pindop herinnert zich het slachtoffer als een toffe kerel. “Een aangename gast om mee aan de toog te hangen. We hebben ons ook de hele avond op de Hooifeesten geamuseerd.”
Michel Van Hoof leeft vooral mee met de ouders van zijn ongelukkige naamgenoot. “Michel woonde nog thuis. Voor hen moet die klap enorm zijn. Ook de bestuurster van de auto, die absoluut niets te verwijten valt, was héél erg aangedaan.”
Stefan Daems was één van de eersten die het slachtoffer ter hulp kwam. “We zagen direct dat het ernstig was. Een andere vriend van Michel is er dan naast gaan zitten en heeft nog met hem gepraat. Het heeft helaas niet mogen zijn.”

Geen opmerkingen: