maandag 17 mei 2010

De jodelende fluiter is niet meer

In het Sint-Elisabethziekenhuis in Turnhout is deze voormiddag de Vlaamse artiest Bobbejaan Schoepen overleden. Schoepen, die ook oprichter was van het amusementspark Bobbejaanland in Lichtaart, was gisteren 85 jaar geworden. Deze voormiddag omstreeks 11 uur stierf hij aan een hartstilstand in het Sint-Elisabethziekenhuis in Turnhout. Dat meldt zijn jongste zoon Tom Schoepen.

Bobbejaan Schoepen is een pseudoniem voor Modest Hyppoliet Joanna Schoepen. Hij was een gevierd Vlaams zanger, gitarist, acteur en kunstfluiter. Bekende nummers van Schoepen zijn onder meer ‘De Lichtjes van de Schelde’ en ‘Café zonder bier’.
Eind vorige week raakte nog bekend dat Bobbejaan Music ter gelegenheid van de 85e verjaardag de partituren uitbrengt van een dertigtal songs uit ‘The World of Bobbejaan’, de driedelige compilatie die eind december door de familie Schoepen werd uitgebracht. De partituren bevatten zowel de hits als het meer boheemse werk uit de periode 1948 tot 2008.
Ook mogen we dit jaar nog een live-cd verwachten, met het muzikale werk van de artiest uitgevoerd door Paul Michiels, Liliane Saint-Pierre, Jan De Smet, Elise Caluwaerts, Connie Neefs, Geert Chatrou, Geike Arnaert en Daan. Ook Bobbejaan zelf zullen we live aan het werk horen. Het live-album ligt in het verlengde van zijn comeback-plaat ‘Bobbejaan’, die enkele jaren geleden door pers en publiek lovend ontvangen werd. (Bron: belga/Bobbejaanschoepen.be)


Bobbejaan door de lens van Stephan Vanfleteren ...

Geen opmerkingen: